Zmień wielkość czcionki:

Już 19 września br. w ramach Europejskiego Tygodnia Innowacji panel  Bioinnowacje odbędzie się II Forum Innowacji projektu EmpInno (Program Interreg Region Morza Bałtyckiego).

Forum będzie składać się z dwóch paneli pierwszy nosi tytuł: „Żywność jako produkt personalizowany. Potrzeba czy konieczność w drodze do zdrowia?”. Podczas, którego zaproszeni prelegenci reprezentujący Uniwersytety Przyrodnicze, Ekonomiczne i Medyczne z kraju oraz przedstawiciele znanych regionalnych firm będą dyskutowali na temat zaspokajania właściwych dla konkretnej osoby potrzeb żywieniowych, prozdrowotnej bioaktywności składników żywności, dodatków a nawet opakowań pozwalających zachować jej wartości odżywcze i prozdrowotne. W rozmowach będą poruszane różne wymiary personalizacji, szczególnie te, które konkretyzują prozdrowotność i oddają właściwe miejsce profilaktyce.
W drugim panelu pod tytułem: „Technologie w produkcji żywności”, wezmą udział nie tylko uznani polscy naukowcy i przedsiębiorcy, ale również zagraniczni eksperci. Rozmówcy będą dyskutować na temat właściwej współpracy pomiędzy przedsiębiorcami a jednostkami naukowymi. Spotkanie będzie również dotyczyło wyraźnych trendów rynkowych, przejawiających się troską o własne zdrowie i samopoczucie. Większa świadomość konsumentów w tym zakresie zmusza naukowców oraz producentów żywności do ciągłego ulepszania technologii produkcji. Tematem dyskusji będzie również projektowanie innowacyjnych produktów żywnościowych oraz żywności nowej generacji.
Serdecznie zapraszamy na forum!
→Agenda Forum Innowacji

Przypomnij sobie co działo się na  I FORUM INNOWACJI - ZDROWA ŻYWNOŚĆ A JAKOŚĆ ŻYCIA W REGIONIE w ramach projektu EmpInno:https://youtu.be/PB5FyzlUyEE